Reiniging harde vloeren

Het schrobben van harde vloeren is gespecialiseerd werk. Denk aan de keuze van borstels of schoonmaakpads, of aan het te gebruiken schoonmaakmiddel. Wij van Duvé schoonmaakbedrijf proberen altijd met een zo min mogelijk millieubelastend middel te werken. Daarbij speelt de hardheid van de borstels of schoonmaakpad een belangrijke rol.

Als de vloer eenmaal gereinigd en schoongezogen is, is ook het neutraliseren van de vloer een belangrijk aspect. Als er water met zeep achterblijft op de vloer zal er een snellere hervervuiling optreden. Daarom als de vloer is drooggezogen zullen wij de vloer nogmaals natzetten met water en opnieuw droogzuigen, daarmee is de vloer neutraal gemaakt.

 

Strippen en conserveren van vloeren

Geconserveerde vloeren hebben onderhoud nodig. Dat kan met een natte methode, dan wordt de vloer periodiek gemopt met een daarvoor bestemde dweilwas. Hierdoor wordt de vervuiling met een mop opgenomen en kleine verstoringen opgevuld door de dweilwas. Echter bij intensief gebruik van de vloer zal 1 keer per jaar strippen en conserveren van de vloer noodzakelijk zijn.

U kunt er ook voor kiezen om een geconserveerde vloer te laten behandelen d.m.v. de High-Speed methode. Met deze methode wordt een spray-was op de vloer verneveld en direct uitgedraaid door middel van een high-speed machine met daaronder een polyester pad. Eerst wordt dan de vloer gestofwist en eventueel gemopt met een vloerreiniger. Deze methode heeft de voorkeur omdat de waslaag op de vloer harder wordt en dat de vloer optisch mooier blijft.

 

Strippen en opnieuw conserveren

Op enig moment zal de vloer zo gaan vervuilen dat bovengenoemde reiniging niet meer mogelijk is, wij kunnen de vloer dan strippen en opnieuw conserveren.
Wij werken uitsluitend met een veilige vloerstripper die de vloer niet verkleurd of beschadigd. Ook de laag die we daarna aanbrengen is volkomen veilig voor uw vloer. Om de werkzaamheden zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren zal de vloer zo veel mogelijk leeg moeten zijn, indien nodig kunnen wij u helpen met het leegmaken van de vloer.

 

Chemical free stripping

Chemical free stripping houd in dat uw vloer zonder chemicaliёn wordt gestript. Hierbij wordt gebruik gemaakt van water, een eenschijfsmachine en een speciale vloerpad. Het voordeel hiervan is dat er geen chemicaliёn worden gebruikt. Het is dus beter voor het millieu.

 

Wilt u advies of een offerte?
Neem dan contact op met ons via: 015 – 256 12 83 of info@duveschoonmaakbedrijf.nl