Tapijtreiniging

Tapijtreiniging

Tapijt wordt intensief belopen en gebruikt. Door frequent te stofzuigen zal de levensduur van tapijt  aanzienlijk worden verlengt, echter naar verloop van tijd zal vooral onder  bureaustoelen en loopvlakken vervuiling gaan optreden. Voor tapijtreininging bieden wij drie methodes aan:

  1. Dry-Compount methode
  2. Bonnet methode
  3. Sproei-Extraktie methode

 

Bij tijdige constatering zal een oppervlakte reiniging d.m.v. de Dry-Compount methode volstaan. Dit is een methode waarmee geïmpregneerde korrels in het tapijt gemasseerd worden d.m.v. een borstelwalsmachine en na dat het tapijt  droog is het gedroogde compount met een borstelstofzuiger wordt gestofzuigd. Groot voordeel van dit systeem is dat het tapijt gedurende de behandeling beloopbaar blijft. Dit systeem is niet geschikt voor naaldvilt.

 

U kunt ook kiezen voor reiniging met de Bonnetmethode. Het tapijt wordt dan met een speciale shampoo bewerkt totdat  er een schuim ontstaat die in het tapijt wordt gedrukt d.m.v. een bonnetpad onder een eenschijfschrobmachine. Na volledige droging van c.a. 8 uur wordt het tapijt grondig gestofzuigd. Het tapijt is in deze tijd niet beloopbaar. Dit systeem gebruiken wij vooral bij tapijttegels en tapijt met een lage pool.

 

Tot slot werken wij ook met de Sproei-Extraktie methode. Dit is verreweg het meest gebruikte systeem. Met deze methode wordt water voorzien van een geschikt schoonmaakmiddel met kracht in het tapijt gespoten en direct met de vervuiling  weer opgezogen. Deze methode wordt vooral gebruikt als een oppervlaktereiniging niet meer volstaat. Ook met deze methode mag het tapijt circa 8 uur niet belopen worden i.v.m. het platlopen van de omhooggekomen tapijtpool.

 

Wilt u advies of een offerte?
Neem dan contact op met ons via: 015 – 256 12 83 of info@duveschoonmaakbedrijf.nl